На Благо ендуро с Иван Колев

Author:

Ram Bikes

Category:

Края на Ноември е и всички ние очаквахме сезона да е приключил, но за наше щастие момчетата от Enduro Warriors.

Тръгнахме рано сутринта за Благоевград с Боби и Цецо, никой от нас не беше карал там и очакванията ни бяха за едно лежерно каране и много забавление.
Пристигнахме около 9:00 часа и се отправихме директно към пъмп трака, за да регистраме. Набързо се регистрирахме, тествахме пъмп трака и се изстреляхме към първия етап.
Аз бях много развълнуван, тъй като за първи път щях да карам новият модел на РАМ за ендуро 27,5 в състезателен режим и по такива трасета.След направeните тренировки по четерите етапа, което ни отне повече от 5 часа, останахме много приятно изненадани от различните типове трасета, както и от маркировката, която беше на ниво и нямаше нужда да се лутам или търсим помощ, за да се ориентираме. Браво на организаторите.

След приключване на тренировките веднага се отправихме към старта за квалификацията, която се проведе на част от 3тия етап. Беше много забавно, но за мой късмет спуках гума и завърших на 9то място, а Боби независимо от задравословното си състояние успя да даде трето време.

След квалификацията веднага се отправихме към пъмп трака, тъй като там предстоеше оспорвана надпревара, между привържениците на твърдаци. Цуцо, Тонката и Боби се вкопчиха в люта схватка за наградата, в крайна сметка бутилка огнена вода си струва изпомпването. Останах много приятно впечатлен от факта, че едно местно момче, на което нямаше как да не запомня името, защото показа страхотно каране както и на пъмп трака, така и на ендуро състезанието. Браво на Валентин Иванов, момчето може да си дава всичката газ със страхоте стил.След това се заформи барбекю, музика и много приятели с усмивки на лицата. Един прекрасен завършък на деня!

В неделния ден за съжаление здравословното състояние на Боби не му позволи да се състезава.За сметка на Боби, аз в неделя се чувствах добре отпочинал, свикнал с колелото (с хубавото, бързо се свиква) и очаквах с нетърпение стартовете, като се надявах да нямам технически проблеми. След едно добро каране на първия етап успях да направя 20 секунди на 2рия, като новата машина ме изуми със стабилността си както в завой, така и при педалиране. Не знам дали заради колелото или заради новите гуми на MAXXIS – Minion DHR2 се чуствах толкова стабилен и бърз, но увереността ми даде своите резултати. След като успях да направя един стабилен първи етап, реших да върна малко газта, за да намаля шанса за технически проблеми или падания. Стратегията подейства и успях със стабилно каране да спечеля и другите три етапа, което ме направи много щастлив.

Много ме зарадва и факта, че от 1во до 5то място имаше 3 момчета от РАМ, а именно Аз, Цецо и Александър Илиев, за който това беше и първото еднуро състезание. На стълбичката липсваше една основна фигура – Боби Рейсинг, който се закани, че следващия сезон ще дава цялата газ с новия Rам.
След награждаването натоварихме буса и дим да ни няма.

Това беше един страхотен уикенд, като искам да благодаря на RАМ bikes, за подкрепата не само на това състезание, а през целия сезон. БЛАГОДАРЯ!

Искам специално да благодаря и на Симеон Стоичков за предоставените снимки.