Team report @ Elevation 999

Author:

Ram Bikes

Category:

След поредния уикенд изпълнен с многобройни спортни събития пръснати из цялата страна, нашите момчета Иван Колев, Антон Настев и Камен Недков се завърнаха от ендуро състезанието в Пампорово – Elevation 999 и за пореден път доказаха, защо са класа в колоездачните среди. Ето какво ни споделиха тримата след края на състезанието.

1

Иван Колев

1. Как протече състезанието за теб?

Като цяло състезанието протече супер. За първи път проведох тренировки през двата тренировъчни дни и се чувствах бърз по етапите.

2. Доволен ли си от представянето си?

Да, доволен съм. Карах стабилно, без излишни  рискове, тъй като се пазих за предстоящото световно първенство в Италия.

4

3. Имаше ли някакви проблеми за теб или колелото по време на състезанието?

Колелото за пореден път се представи блестящо. На третият етап имах падане, но за моя радост без сериозни последствия, а само с натъртвания.

4. Какво можеш да ни споделиш за трасето?

Организацията беше супер. За разлика от миналата година организаторите бяха дали голяма възможност на състезателите да си избират линии, което от моя гледна точка не е много добър вариант. Аз лично предпочитам трасетата да са отворени, но не чак толкова. Elevation 999 е едно от любимите ми състезания, тъй като е много мъжко, т.е. има въртене, има технични участъци и се изисква добра физическа подготовка. Всеки един от етапите си има своя чар и се изискват комплексни умения. Браво и на всички дами, които успяха да си хванат трансферните времена.

3

5. Какво мислиш за представянето на останалите участници? 

От моя гледна точка в категория мъже няма много голяма конкуренция. Въпреки това състезанието беше оспорвано и до последно не се знаеше кой ще е пръв,  тъй като Добри имаше сериозна преднина от 30 сек. само от първият етап. За моя радост успях да наваксам разликата и да завърша на първо място.

6. Какви са ти цялостните впечатления от състезанието?

Поредното прекрасно състезание, изпълнено с много каране и прекрасни моменти.

Антон Настев

1. Как протече състезанието за теб?

Както би протекло всяко състезание, на което не планираш да участваш – с много изненади. Спукана гума, сериозно падане и най-яката изненада – прекрасен ден за каране.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Доволен ли си от представянето си?

С оглед на факта, че отидох за поредна година сутринта преди старта в неделя – да, доста съм доволен. При пет относително дълги етапа останах на 50 секунди зад победителя.

3. Имаше ли някакви проблеми за теб или колелото по време на състезанието?

Да, за съжаление! В началото на първия етап сбърках пътя и се наложи да се връщам, което всички на старта видяха и ме аплодираха бурно, а пък в долната част на същия етап спуках гума и ми се наложи да съм много внимателен до финала му, за да мога да не съсипя каплата по камъните и да успея да продължа състезанието, което всъщност значеше да карам супер бавно. В крайна сметка бях с трето време в този етап на 32 секуни от победителя и на 7 от втория.

На трети етап паднах много лошо, което не се усещаше толкова силно в деня на състезанието, но на следващият ден не можех да си вдигна лъжицата от болки около врата и плешките, а пък камоли да седя на компютър, разбрах, че ми предстоят няколко вълнуващи дни с щурата ми дъщеря, която иска само да се гушка и да скача по главата ми.

4. Какво можеш да ни споделиш за трасето – как беше изградено, какво беше като трудност, имаше ли проблемни участъци и тн.?

За трасетата не мога да кажа много, поради факта, че съм ги карал само два пъти в живота си, като първият беше миналата година. Карах прекалено внимателно, за да не се загубя, но все пак ми се струва, че на места не бяха маркирани добре. Естествено мога да бъркам тъй като не съм тренирал и впечатлението ми може да е породено от непознаване на трасетата.  Трудността винаги се увеличава със скоростта, респективно аз не усещах някакви проблеми по трасетата, бяха си супер забавни и имаше от всичко – къси и стръмни, дълги с много елементи, както и доста песъчливи, които на мен са ми най-омразни.

5

5. Какво мислиш за представянето на останалите колоездачи? Успя ли да се получи оспорвана надпревара?

Момчетата се представиха на ниво, като ми показаха че без тренировка не става, но пък все пак успях да им дишам във врата доста прилично, независимо от обстоятелствата. Биха си ме „fair and square”, но пък аз се забавлявах да видя на какво съм способен по френски регламент на Ендурото и в кондиця, тъй като миналата година изкарах състезанието с някакъв стомашно-чревен вирус и бях супер отпаднал.

6. Какви са цялостните ти впечатления от събитието?

Събитието беше страхотно организирано, като тази година нямаше някакви забавяния, програмата беше супер стегната, а пък времете беше супер благосклонно към всички и се получи една наистина прекрасна надпревара.
Благодаря искрено на организаторите за усилията, които полагат за провеждането на това прекрасно мероприятие, а на всички участници – евала за хъса и любовта към прекрасния ни спорт.
Не спирайте да се забавлявате и да надграждате себе си!

Камен Недков

1. Как протече състезанието за теб?

За мен състезанието протече… светкавично (хехе). Пътувахме в петък с Иван Колев, за да можем да тренираме два дена, да изберем  линиите си и да опознаем трасето. Направихме по две тренировки на всеки етап. За жалост към края на трети етап (беше ни последния в тренировките) паднах и се наложи с такси да отида до болницата за промивки и два шева на десния крак.

6

2. Доволен ли си от представянето си?

Имах намерения, ако се чувствам добре да карам, но за съжаление имах възпаления на раната и решението ми бе да бъда „съпорт” за Колев и Настев и всички останали, разбира се.

3. Имаше ли някакви проблеми за теб или колелото по време на състезанието?

Велосипедът си бе наред, дори не бе кален. За мен проблем имаше да се раздвижа, след това куцането ми стана втора природа.

4. Какво можеш да ни споделиш за трасето – как беше изградено, какво беше като трудност, имаше ли проблемни участъци и тн.?

Докато карах в петък се чувствах много уверен и бърз. Някой от етапите имаха много отворени линии, но с Колев решихме да караме в класическата такава, изглеждаше ни по-спортменско.

5. Какво мислиш за представянето на останалите колоездачи? Успя ли да се получи оспорвана надпревара?

Движих се по финалите и стартовете и успявах да чувам състезателите да си говорят за изминалия или предстоящия етап и ми направи впечатления, че всички говориха разпалено и със страст, което може да се усети само в хората отдадени на даденото нещо. Та смятам, че всички се справиха много добре, инциденти нямаше, нямаше забавяния. Като цяло челните места бяха по-скоро очаквани, отколкото изненада, но си имаше напрежение, кой как е завършил всеки етап, каква тактика да предприеме за следващото си каране. Браво на всички.

7

6. Какви са цялостните ти впечатления от събитието?

Високо положителни. Всяка година събитията стават все по-изчистени от технически грешки и вървят все по-гладко.