Отборa на RAM Bikes продължава със силното представяне в Enduro дисциплината

Author:

Ram Bikes

Category:

На 29-30 Април, в местността Ксилифор край Велико Търново, се проведе първото състезание от Български Колоездачни Серии в дисциплината ENDURO. Отбора на RAM Bikes взе участие в пълен състав и по всичко си пролича, че момчетата не са пренебрегвали зимната си подготовка. С общо две първи, едно трето и едно четвърто място, състезателите показаха класно каране и завидно физическо състояние. Всеки от тях видя състезанието по различен начин:

Иван Колев – 1-во място ELITE MEN 19+ и Първи в генералното класиране

Радвам се, че тази година успях да участвам на 1вият кръг от Българските ендуро серий, тъй като това е едно страхотно място за каране и както може да се види, организаторите се бяха справили отлично с новите елементи по трасетата. На мен ми беше и малко притеснено, тъй като взех новото си колело един ден преди състезанието и не знаех дали ще мога да му свикна толкова бързо, тъй като е по-голям размер и има малка промяна в геометрията. Затова моята стратегия беше, да карам колкото мога повече през тренировъчните дни, за да усетя колелото и то да се разработи. В крайна сметка в неделният ден се чувствах уверен, времето беше супер, дадох най-доброто от себе си в тази ситуация. Колелото беше настроено отлично и работеше перфектно, имах желание за каране и успях да победя. Благодаря на отбора за подкрепата и да знаете, че ще ставаме още по-силни.
IMG_3563

Антон Настев – 1-во място MASTERS A 30+

Ендуро състезание в Търново?!? За всички любители на този стил това е едно любимо място за каране, но аз съм с прекалено смесени чувства от местността и всяка година отивам там доста неуверен. Тази година нещата бяха малко по-различни, за разлика от предишни години не бях провел никаква зимна подготовка тясно насочена към велосипеда, но за сметка на това играх цяла зима хокей на лед, а в последствие превключих на кондиционни тренировки в зала примесени с технически тренировки на велосипед (две седмици преди мероприятието свикнах на новата си рамка, която е по-голям размер).
Тренировките протекоха страхотно, с момчетата е забавлявахме и пренебрегвахме жегата доколкото можехме. В неделя успях да се раздам почти на макс, като намерих пропуски в техническата си подготовка, върху, които ще поработя сериозно и се надявам да смаля преднината на Ванката в следващите етапи.
Като цяло страхотно мероприятие с много положителни емоции и отлично представяне на всички момчета от отбора.
P.S. Нека да не забравяме и момчетата от екипа на организаторите, които заслужават доста висока оценка за подготовката на трасетата.

IMG_3400


Камен Недков – 3-то място MASTERS A 30+

Първото състезание от Ендуро сериите, проведено във Велико Търново, за мен премина под въпроса ще вали ли в състезателния ден? Аз както и всички останали не желаехме да вали, какво се е случвало предишните години ( за мен това бе първо участие в Търново). След кратки транспортни перипетии, стигнахме до хотела с 3 часа закъснение, което беше добре от гледна точка на температура, която бе започнала да пада с напредването на деня. Успяхме да направим тренировка на три от етапите, като карахме и трансферите. В този ден GPS-ът показа 20 км. за 2:08 часа. На следващия ден имахме възможност да караме всички етапи, повечето от тях по два пъти, отново с трансферите. Денят бе горещ и изтощителен, тотал: 48 км. за 5 часа.
По време на вечерята заваля, което бе нещо положително, по- хладно време и подобряване на пътеките за каране, нямаше да има прах и гумите щяха да държат по- добре.
Състезателния ден започна със закуска, проверка на велосипедите и… старт на първи трансфер. Времето бе облачно и прохладно, предполагащо, че пътеките ще са перфектни за каране, няма да са кални от дъжда, но нямаше и да са прашни.
На първи етап се чувствах изключително добре, не бях скован, колелото се справяше чудесно, имах сили да въртя и да го натискам и така до края на състезанието. Големи грешки нямаше, усещах желание и нужда да въртя повече на някой места, но и от това, което дадох съм доволен. Завърших на трето място в мастърс- Браво Камене! Тотал за деня 30 км. за 3:01 часа.
Очаквам следващите състезания, с надеждата да мога да задържа да позицията си, току виж и я подобря. Браво на Иван, Тонката и Боби за отличното им представяне. Благодарност към тях и целия екип, спомогнали на отбора.

18216459_801684456654001_282690624546743100_o

Боби Крумов – 4-то място ELITE MEN 19+

За мен представянето ми на първия кръг от ендуро сериите на България съвпадна с нивото на подготовка, което имаме – почти на стълбичката. През моя поглед тренировъчните дни бяха добре организирани, за съжаление по време на втория състезателен ден имах сериозен технически проблем – няколко счупени лагери на задната главина, което ограничи възможностите ми за тренировки след обяд. С помощта на съотборниците ми и по-специално Кмаен, извадихме късмет и ни отвориха един магазин за лагери във Велико Търново, където намерихме необходимите резервни части за главината и така техническия проблем беше напълно отстранен. Състезателния ден започна особено спокойно, организацията вървеше стегнато, а моята стратегия беше – чисто и прецизно каране без поемане на излишни рискове. Единствения проблем дойде в средата на трети етап, където задната ми гума изгуби голяма част от налягането си, а аз единствено се молех да успея да завърша етапа, както и стана. На четвърти етап, умората вече беше взела превес, но това не ми попречи да направя едно от най-атрактивните минавания на особено техничните серпентини в края на етапа, където се беше събрала голяма публика. В крайна сметка 4-то място е едно задоволително начало на сезона, но се надявам на следващите състезания да се задържа в топ 3 и да атакувам шампионската позиция на съотборника ми Иван.
Разбира се не пропуснах и да поработя, най-вече с моите съотборници – имаше някои ранички и болежки на момчетата, за които успях да помогна и така цялостното отборно представяне да бъде на такова добро ниво. Поздравления на всички участници и организатори на събитието. Ще се видим скоро !

IMG_3006

Photocredit Wide Open – Todor Todorov