Отбора на RAM Bikes стартира силно състезателен сезон 2017!

Author:

Ram Bikes

Category:


Отлично представяне за отбора в началото на новия състезателен сезон с 3 медала през уикенда 22-23 Април!

Повече от добре се представиха момчетата и единствената дама в отбора по време на състезателния уикенд 22-23 Април. В двете спортни мероприятия – „Байк и рън за Чепън“ и първото издание на „Botevgrad Downhill Cup“ – отборът завоюва един златен и два сребърни медала.

В крос-кънтри състезанието “Байк и рън за Чепън“, където участие взеха над 400 колоездачи и бегачи от цялата страна, Мария Боянова бе най-бърза в късата дистанция на колоезденето и взе Златото в категория Девойки до 18г.

“Петъчните новини за трасето ме постреснаха и както сам видя се колебаех дали дори да стартирам… и постъпих отлично като послушах теб (мениджъра на отбора, бр.) и дяволчето в себе си.

Заявявам, че не стартирах с нагласа за подобряване на времена, гонене на някого по трасето или каране на макс, а просто за да си прекарам страхотно, така и стана, но по-важното да добия представа как са ми краката и уменията на такива условия.

Категорично съм доволна от краката, но трябва да си пооправя дишането.“

На същото състезание, но на дългата дистанция (42км.) Лъчезар Ангелов с новият си отборен велосипед, карбоновия XC.RACE, успя да финишира 2-ри и взе Среброто в престижната категория на най-бързите мъже.

„Състезанието в Драгоман, за мен протече супер. Беше малко по-студено от обичайното за края на април, но адреналина и положителните емоции от якото каране ме топлеха през цялото време. На върха беше паднал 2-3 сантиметра сняг, което направи спускането още по-интересно. Класирах се втори в дългата дистанция, категория мъже. Беше много приятно и добре организирано състезание.“

На downhill сцената, по време на провелото се за първи път в Ботевград състезание Botevgrad Downhill Cup 2017, взеха участие спускачите в отбора Йоан Нейчев и Валентин Тенев. 30 минути преди старта на финалите обилен порой допълнително усложнява обстановката на и без това трудното трасе. Вальо претърпява падане, което не му позволява да разпише добро класиране, но Йоан устисква с константно темпо до края и успява да завърши на 2-ро място в Мъже Елит.

4

„Botevgrad Downhill Cup веднага след обявяването създаде интерес у нас защо го организира Марто Бочуков. Той доста години беше сред топ карачите. Трасето е адски скоростно, с голяма концентрация на скокове, бързи завой и виражи, хареса ни. Времето беше хубаво до последните 30 минути когато се изсипа страшен дъжд. Това беше изненада всъщност. Трасето стана доста по трудно и опасно на места. Всичко все пак беше наред и безпроблемно, завърших на второ място, след Росен Ковачев. Валентин Тенев претърпя падане на финала и леко нараняване което му попречи да се класира.“

botevgrad_downhill_cup_2017_20170424_16530698063