Често задавани въпроси

Какви колела произвеждате?
Ние в RAM Bikes сме фокусирани основно към планинското колоездене и всичките ни модели са предназначени за колоездачи, които биха искали да имат максимална свобода сред природата. Всичките ни модели са еднакво удобни за употреба от жени или мъже, с различен ръст и възраст от 9 до 99 г :). Нашите колела също така са и удобни за всекидневно придвижване в града и каране в паркове и градини. Имаме и модели, специално предназначени за състезания по спускане, както и за колоездачи с по-високи изисквания.
Може ли да боядисате рамката ми в желани от мен цветове?
Да, възможно е. Имаме предварително одобрен набор от цветове, които можете да поръчате за своето колело. Цветовете за всеки велосипед са два – основен и допълнителен (моля вижте конфигуратора), като поставянето на трети цвят и изписване на надпис върху рамката (име или лого) могат да се изпълнят при допълнително заплащане и след потвърждение от наша страна, че е технически възможно.
Къде са произведени вашите колела?
Всички RAM Bikes са произведени (сглобени и боядисани) в България, от компоненти на световни производители като SRAM, MAXXIS, ASTRO, CARIBOU и др.
Ще ме спонсорирате ли?
RAM Bikes е горд със своя принос в развитието на планинското колоездене в България и спонсорираните от нас състезатели в дисциплините DH (down-hill) и ХС (cross-country) са носители на много награди. Ако смятате, че можете да станете един от тях, изпратете ни писмо и автобиография и ние ще ви отговорим.
Какво се случва, ако не използвам колелото според предназначението му?
Всяко колело трябва да се кара според описаното в сайта предназначение и стил на каране, който отговаря на здравината на рамката и компонентите. Колела за XC (твърда рамка с преден амортисьор) принципно не са пригодени за DH с високи скорости и скокове. Използването на колелото по начин, който е в разрез с препоръчителната употреба може да доведе до повреди и счупвания, които не се покриват от гаранцията.
Имам нужда от ремонт и/или подмяна на компоненти?
Обърнете се към наш оторизиран дилър за съдействие, а ако те не могат да ви помогнат, пишете на нас.