FINALE LIGURE:RIDER’S REPORT

Author:

Ram Bikes

Category:

Иван Колев:

Доволен ли си от представянето си? На кое място завърши?

 • Да, доволен съм от представянето си. Въпреки вируса и високата температура в деня преди първият състезателен ден, успях да се събера и да дам най-доброто от себе си при тези условия. Не съм доволен от резултата, тъй като на практика имах само три състезателни етапа без спукани гуми, като на предпоследният етап след карането със спукана гума бе срязан борда на външната гума и нямах възможност да продължа към 7ми етап. Ето как изглежда класирането ми на отделните етапи:
 • Етап 1 – 155то място (спукана гума в средата на етапа)
 • Етап 2 – 204то място (спукана гума от началото на етапа)
 • Етап 3 – 125то място;
 • Етап 4 – 121во място;
 • Етап 5 – 144то място с падане;
 • Етап 6 – 189то място (спукана гума в средата на трасето)
 • Етап 7 – DNS (срязан борд на външната гума)

   Как ти се сториха условията на трасето? Имаше ли изненади?

 • Тази година състезанието бе още по-трудно от миналогодишното издание, както от физическа, така и от техническа гледна точка. Необходима се отлична физическа подготовка, за да може човек да се прави добре в състезание от подобен мащаб. Също така е необходима и страхотна техника на каране, която се придобива само и единствено с много каране по различен тип трасета. Това, което правим в България, а може би и не само ние, е да се подготвяме за това, което сме видели и натрупали, като опит през изминалия състезателен сезон, а това не е много правилно. Защо ли? Защото със всяка изминала година нивото на световните ендуро серии се вдига осезаемо и за да можем да се представим по-добре следващият сезон, означава, че трябва да се подготвяме за нещо още по-трудно. Това показва моят опит.

  А колелото? Някакви проблеми с него?

 • Колелото се представи чудесно с изключение на многото спукани гуми, което се дължи на много грубите етапи. Също така ми прави впечатление, че ендуро трасетата на световно ниво започват да приличат на трасета за спускане, което от своя страна изисква и по-здрави колела и с по-голям ход на окачването, както и по-дебели външни гуми (downhill гуми).

  Какви са ти цялостните впечатления от състезанието?

 • Направихме си страхотен трип изпълнен с много смях и готини моменти. Също така имахме перфектна организация начело с Камен Недков. Всеки помагаше с каквото може, като искам да благодаря и на Боби Крумов, че през двата състезателни дни колелото ми бе подготвено безкомпромисно от негова страна. Честно казано ми се искаше да се представим по-добре, но нямахме никакъв късмет, нито Аз, нито Боби. Аз наша радост Добри Добрев нямаше проблеми и успя да се представи добре, въпреки контузията от преди две седмици.

 

Специални благодарности на всички спонсори!

 

  Какво ти предстои от тук нататък?

 • Предстои последният кръг от българските ендуро серий, на който ще се раздам и се надявам да нямам технически проблеми.

 

   Боби Крумов:

 

Доволен ли си от представянето си? На кое място завърши?

Вземайки предвид развоя на събитията, даже може да кажа, че съм разочатован от представянето си. По време на първия състезателен ден всичко беше наред, бях спазил всяко условие, което си бях поставил. За съжаление в неделя не бях спал добре, гадеше ми се и даже не успях да закуся. Състезанието приключи за мен малко след средата на изкачването, когато осъзнах, че дори да успея да стигна до началото на четвърти етап, просто няма да мога адекватно да се състезавам по етапите.

Как ти се сториха условията на трасето? Имаше ли изненади?

За това издание на състезанието в Италия, организаторите се бяха възползвали изцяло от природните дадености на това невероятно място. По спомени от миналата година, единствения етап, който съвпадаше, беше последния – седми етап, който е емблематичен за това състезание заради възможността отгоре до долу да има публика. Изненади не липсваха и на останалите етапи. Имаше страшно много търкалящи се камъни и страшно тесни места за преминаване с висока скорост. Етапите бяха стръмни, а много от завоите трябваше да се преминават с изнасяне на задницата на колелото и почти пълно спиране.

А колелото? Някакви проблеми с него?

За моя радост, колелото нямаше абсолютно никакви проблеми. Пилотска грешка и удар в един камък наложиха да сменя задния ротор на спирачката ми, но като оставим това, всичко беше наред. Окачването и скоростите работеха безупречно, като това беше основно при преминаването на тежките трасета от световната купа в Италия. Единствено съжалих, че не съм се оборудвал с по-дебелостенни гуми, тъй като възможността да се спука гума на остър камък, съществуваше от началото до края на състезанието.

Какви са ти цялостните впечатления от състезанието?

Организацията, пътуването и цялостното преживяване – това беше сбъдването на една моя детска мечта. Жалко е, че нямахме късмет с Иван,  но за съжаление в този спорт, нещата стоят по този начин. Имахме невероятния късмет да бъдем избрани в лотарията и да участваме редом с голяма част от световния елит и в Ендурото и Спускането. Лично аз смятам, че въпреки не добрата подготовка през годината, имах възможност да завърша състезанието успешно. Тук мисля, мястото да благодаря на цялата българска група, която ми помогна, когато бях болен и трябваше да напусна състезанието преждевременно. Без вас наистина нямаше да мога да се справя !

Също така искам да благодаря на спонсорите и хората, които ни помогнаха да се почувстваме за няколко дни част от световния елит в планинското колоездене и лично аз, да осъществя моята детска мечта. Благодаря !

 

         Какво ти предстои от тук нататък?

От тук нататък предстои последния кръг от българските ендуро серии в Благоевград, където се надявам, да нямам никакви проблеми и да дам всичко от себе си, за да завърша сезона подобаващо !

IMG_6179 IMG_6190 IMG_6200 IMG_6205 IMG_6207 IMG_6227 IMG_6277 IMG_6321 IMG_6325 IMG_6326 IMG_6333 IMG_6359 IMG_6415 IMG_6368