29

Cross Country

XC RACE

XC Race е състезателен продукт, който тествахме през последната година изключително интензивно с помощта на Уоутър Клепе и който му донесе множество победи на СХ и ХС сцената. Моделът е окомплектован с карбонова рамка, тежаща 1.15 кг за размер М. Коравината на карбоновата рамка е допълнена с използването на интегрирани лагери, които се монтират на базата на пресова сглобка (PressFit) – този стандарт позволява монтирането на лагерите в рамката на широчина 92 мм, а не както нормалните лагери на резба на 73 мм, и това води до намаляване на огъването в тази зона и понижава загубите при педалиране.

XC Race Carbon
fork  ROCK SHOX REBA RL 29 15
headset  VP
crank  GX 1200 24MM 10S 175
front derailleur  GX BOTTOM PULL
cassette  SRAM PG-1020 11-36
chain  KMC X10
hubs  QUAXAR
rims  Mach1
spokes  SAPIM
brakes  SHIMANO DEORE XT
front shifter  GX TRIGGER
rear derailleur  SRAM GX TYPE 2 MEDIUM CAGE
seatpost  KORE AEROX 400MM
seat  KORE
stem  KORE AEROX
handlebar  KORE AEROX
grips  KORE IKON
tyres  MAXXIS IKON 29X2.2TUBELESS

CARBON FIBER FRAME / INTEGRATED HEADSET / 27.2MM SEATPOST / 34.9 BOTTOM PULL FD / PF 92 BOTTOM BRACKET/ 142X12 REAR AXLE / WEIGHT 1.15KG

SIZE M L
Seat Tube Inch 17 19
Seat Tube 430 480
Top Tube 603 622
Head Angle  71,5 71,5
Wheel Base  1088  1107
Seat Tube Angle  72,5  72,5
Chainstay Length  438  438
Bottom Bracket Drop  62  62
Head Tube Length  105  110

geometry-xc1+info

Size Chart Ram Bikes

Рамнология

one-man-assembly-ram

Сглобяване от един механик

one-man-assembly-ram

Процесът, наречен “сглобяване от един механик” е ключов за качеството на всеки велосипед с марката RAM, който виждате – по пътеките или в града. Всяко колело отива в магазина напълно сглобено и готово за каране, с настроени спирачки и скорости. Не е необходимо да се правят допълнителни настройки – компонентите на RAM не са просто “закачени” за рамката, а са монтирани от човек, който е запален карач и знае цената на добрия монтаж. Нещо повече – всеки механик гарантира с името си качеството на своята работа, което може да се види на етикета с подписа му.

Резултатът е колело, което напълно отговаря на целите, за които е купено – не само прилича на маунтийн-байк, а е истински Real Adventure Machinery. Сглобяването от един механик е процес, който отнема повече време и ресурси отколкото “поточното” сглобяване, но разликата е изцяло в полза на купувача, избрал своя RAM.

hand-crafted-wheels

Ръчно Наплетени Капли

hand-crafted-wheels

Това, което различава ръчно наплетените капли от машинните не е само индивидуалното отношение към всяко наплетено колело. Процесът на ръчно изплитане дава възможност за внимателен подбор на всички детайли, което има за цел използването само на надеждни компоненти и намаляване до минимум на фабричния брак.

Натегнатостта на всяка една спица се контролира по време на целия процес на изграждане на велосипедното колело. Напрежението в спиците е оптимизирано така, че да бъде равномерно разпределено по периферията на каплата, което от своя страна удължава живота на колелото и намалява драстично необходимостта от последващо изправяне след определен брой навъртяни километри.

Уеднаквяването на напрежението в спиците отнема допълнително от 40 минути до 1 час в изработката, но тази прецизност е критична за качеството на колелото и неговата надеждност, а тези параметри допълват високото качество на нашите велосипеди.

Оборудвано с

easton

velo

notubes

maxxis

sram

fsa

avid

rock-shock

odi

В новините