Пампорово Фест 2015

Author:

Ram Bikes

Category:

От 25-ти 28-ми Юни се проведе Pamporovo Bike Fest 2015 – едно от големите събития в българския маунтинбайк календар. В рамките на 4-те дни на феста се проведоха няколко състезания – момчетата от отбора на RAM участваха както в старта по 4х, така и в спускането.

 

Форкросът се проведе по добре познатото ни пампоровско трасе, и макар и с малко участници (едва 16 човека) беше доста зрелищен, макар и кратък. Същото трасе миналата година беше реновирано с голям брой нови препятствия – тогава то прие кръг от 4х Pro Tour, еквивалент на Световната Купа в тази дисциплина, и спечели одобрението на големите прота. Сериозни скокове, разнообразие от паралелни линии и технични участъци – това трасе има всичко! Боби Крумов беше един от основните претенденти за челно място в класирането в тази дисциплина, но на полуфиналите Боби изтегли късата клечка и остана 3-ти, което го прати на малък, вместо голям финал. В него Боби успя да пребори останалите и го спечели, но за съжаление това го остави едва на 5-то място в общото класиране.

 

В спускането участниците от отбора на RAM бяха доста повече – в тази се състезаваха караха Тони Настев, Марто Бочуков, Вальо Тенев и Боби Крумов. Заедно с останалите карачи те се изправиха срещу почти изцяло ново DH трасе, което предлагаше доста по-сериозен наклон от предишното и имаше някои нови доста интересни участъци – камъни, скокове, дропове, стръмни отсечки в гората и огромни виражи. Новото трасе допадна на всички, и момчетата очевидно се наслаждаваха на карането по време на тренировките. Единствено нестабилното време внасяше лек фактор на притеснение – новите стръмни участъци щяща да са доста интересни на мокро време. За щастие обаче големия порой ни се размина – на няколко пъти преръси, но не достатъчно за да разкаля трасето.  В категория ветерани Тонката Настев отчете силно представяне – достатъчно силно, за да му даде първото място сред карачите над 30, при които конкуренцията става все по-жестока. В категорията на мъжете (17+) попаднаха всички останали наши карачи. Най-добри резултати отчетоха Марто Бочуков и Вальо Тенев, които се класираха съответно на 9-то и 10-то място, а Боби Крумов изостана малко по-назад на 19-то място.